Антивирус

Printer-friendly versionSend by email

Антивирусната заштита претставува прва линија на одбрана од опсностите кои демнат при секојдневното користење на компјутерите и серверите во секоја работна организација. Само мал дел од вработените се способни самостојно да се справат со вирус или некоја друга безбедносна закана, па затоа најдобро е грижата околу ваквите проблеми да се препушти продукт чија специјалност е препознавање и отстранување на вируси, spyware, malware, adware. 

 
Искусниот тим на Неоком нуди безбедносни решенија во соработка со неколку светски познати партнери - производители на антивирусен софтвер:
 
  • TrendMicro со продуктите: WorryFree Businees Security и OfficeScan како централизирани и Titanuim линијата на продукти за персонални инсталации;
  • McAfee со Total Protection for Endpoint и Endpoint Protection enterprise продуктите;
  • Microsoft со комплетната Forefront Endpoint Protection платформа.